la Població

Venda de Calçots

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]          Contactar amb Alt Camp Informació    Páginas en castellano    English Pages

Posem al vostre abast la solució més pràctica i còmoda, en alumini i vidre templat, per a poder gaudir de la seva vivenda, terrassa i/o oficina. Per a més informació cliqueu AQUÍ.

Principal
Novetats
la Comarca
els Municipis
els Calçots
els Castells
els Atractius
els Restaurants
l'Allotjament
les Festes
Calaix de sastre

RESTAURANTS

RECOMANATS

Restaurant per a grans celebracions

a VALLS

Calçotades en un entorn Harley

a VALLS

Calçotades amb encant

a BELLAVISTA

Calçotades tot l'any

a FONTSCALDES

Les bones Calçotades

a PICAMOIXONS

Calçotades amb productes propis

a prop de VALLS

ALLOTJAMENTS

RECOMANATS

Comoditat i tranquil·litat en un entorn natural

Bosc de Valls

Un lloc per aprendre de la natura

a NULLES

Allotjament confortable i acollidor

a el MILÀ

ALTRES

RECOMANACIONS

Calçots i productes de l'Alt Camp

Calendari diari d'actes festius

GAUDIU-LES

Tractament natural de l'agua

A CASA SEVA

 

Primària
la Geografia
la Història
la Població
l'Economia
la Cultura
el Comerç
Tot i que Valls concentra poc més de la meitat de la població de la comarca, hi ha altres municipis que estant tenint una fort augment demogràfic. També hi trobarà en aquesta pàgina un gràfic dels habitants des de començaments del segle XVIII.

EVOLUCIÓ DE LA POBLACIÓ

LA POBLACIÓ

    L'Alt Camp és la comarca de menor pes demogràfic i densitat de població de les tres que integren el Camp de Tarragona.

SERRA DE MIRAMAR (Figuerola)    Els primers fogatjaments generals del segle XIV fan difícil d'establir el cens global perquè alguns pobles no hi són registrats detalladament, tot i això aproximadament l'any 1365 la comarca tenia una densitat de 3 focs per km2. i, per tant, un cens global de 1.640 focs. Però durant el segle XV tingué una important despoblament, ja que l'any 1497 tenia només 1,73 focs/km2.

L'ALT CAMP DES DEL COLL DE LILLA    Al llarg dels segles XVI i XVII la població experimentà un notable creixement, ja que passaren dels 9.383 h el 1718 als 25.443 h el 1787. A partir de mitjans del segle XVIII, Valls prengué una gran volada, que el portà a tenir 16.084 h el 1842 i a ser la cinquena població amb més habitants de Catalunya.

    L'Alt Camp inicià a partir de mitjans segle XIX una davallada seguida i constant que no es deturarà fins passada la dècada dels anys cinquanta del segle XX.inici pàgina

POBLE DE LA RIBA     A partir del 1960, degut principalment a la forta immigració, l'Alt Camp i sobretot Valls experimentà un creixement demogràfic notable, mentre que al conjunt de municipis rurals s'inicià una tendència regressiva, en alguns dels quals en una proporció força important.

    Valls representa el 59% de la població de la comarca. La indústria amb el 53'5% de la població activa, hi és l'activitat principal, sobretot el sector de la metal·lúrgia i també el paper, els materials de construcció, el tèxtil i l'alimentari. Es concentra fonamentalment a Valls i, darrerament, a Alcover

EVOLUCIÓ DE LA POBLACIÓ

EVOLUCIÓ DE LA POBLACIÓ DE LA COMARCAinici pàgina

 

Una selecció dels millors productes de l'Alt Camp

Venda de Calçots i

tot per a la Calçotada

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]

Contactar amb Alt Camp Informació

©1998-2014   Associació Sense Límits - Muralla Sant Antoni, 101 - 43800 VALLS (Alt Camp)

Castellano     English

Sense Límits & Internet: Directori Alt Camp - Assoc. Sense Límits - Masia Virtual - Dades Països Catalans

BIBLIOGRAFIA: Gran Enciclopèdia Catalana, Història de Catalunya, Gran Geografia Comarcal de Catalunya, Tarragona Poble a Poble, Salvat Català, Geografia Comarcal de Catalunya, Enciclopèdia Universal Catalana, Catalunya Poble a Poble..., també publicacions, tríptics, pàgines web, etc. d'entitats públiques... així com fonts documentals d'arxius públics i particulars.